«ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»
ΥΛΙΚΑ(Για 4 άτομα)
4 φιλέτα κοτόπουλο
6 πορτοκάλια
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλάκια αλεύρι
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πηγαίνετε στο κρεοπωλείο της γειτονιάς σας!Ζητάτε από τον κύριο Μπάμπη-Βαγγέλη κτλ 4 φιλετάκια κοτόπουλο!Γυρνάτε σπίτι,ανοίγετε την σακούλα και απλώνετε τα φιλέτα σε έναν δίσκο κοπής!
Κόβετε τα φιλέτα σε μικρά κομματάκια-μπουκίτσες!Βάζετε αλατάκι,πιπεράκι και ριγανούλα!Ανακατεύετε να πάνε παντού τα μπαχαρικά!Στο μεταξύ έχετε βάλει στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι με λάδι.Μόλις κάψει το λάδι(όοοχι μην βάλετε το χέρι σας για να το δοκιμάσετε-άπλα ρίξτε μέσα ένα κομματάκι κοτόπουλο) ρίχνετε μέσα τα κομματάκια που έχετε κόψει ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πηρουνάκι για να μην σας κολλήσει κ μετά πετάξετε ολόκληρο το τηγάνι!(Στο μεταξύ στήβετε τα πόρτοκάλια).Μόλις το κοτόπουλο πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφετί χρώμα ρίχνετε στο τηγάνι το κρασάκι!Αφήνετε 5 με 7 λεπτάκια το φαγητό να βράσει με το κρασί κ στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το χυμό από τα πορτοκάλια!Αφήνουμε το κοτοπουλάκι να βράσει για ένα τέταρτο κ στη συνέχεια βάζουμε σε ένα ποτήρι 3 δάχτυλα χλιαρό νερό,βάζουμε 2 κουταλίες του γλυκού αλεύρι κ το ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί καλά!Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό κ ανακατεύουμε.Αφήνουμε να βράσει για λίγο έως ότου δούμε ότι η σάλτσα μας έχει πήξει(προσοχή!μην το αφήσετε να πήξει πολύ δεν θα μείνει ίχνος σάλτσας)!!!Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και είναι έτοιμο!Αν θέλουμε βράζουμε κ ρύζι για να το συνοδέψουμε!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!!!
Δήμητρα Κεράστα
Κυριακή 13 Ιουνίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου